workshops voor het onderwijs

Al meer dan 20 jaar verzorgt Mark Lisser teken- en schilderlessen voor het basisonderwijs. Tot in 2015 deed hij dit in dienst van het ICO Centrum voor kunst en Cultuur en in samenwerking met Kunst en Cultuur Drenthe in het kader van Kunstmenu en Cultuurmenu. Nu opereert hij als zelfstandige verbonden aan Beeldrijk Assen. Zie www.beeldrijkassen.nl

 In samenwerking met Kunst en Cultuur Drenthe heeft hij ook een doorlopende leerlijn ontwikkelt voor het hele basisonderwijs.

Slechts enkele voorbeelden van workshops:

Mark Lisser heeft 35 schilderijtjes gemaakt van zijn uitzicht steeds met ander licht en in een andere stemming. Een gedeelte van deze serie  wordt aan de klas getoond. Kinderen van groep 7 en 8 schilderen elk hetzelfde uitzicht van hun school ieder met ander weer en in een andere stemming. Lisser laat zien , hoe de kleur van bakstenen verandert bij zon en in de avond.

Met groep 1 en 2 verzint Lisser nog niet bestaande dieren om de directeur van de dierentuin te troosten. Er komen te weinig kinderen naar de dierentuin, omdat ze alle dieren al kennen.

Groep 4 tot en met 6 ontdekt al tekenend, hoe hun omgeving er rond 1900 uit zag of zelfs in de middeleeuwen.